Министрите на отбраната от страните в ЕС ще проведат неформалната

...
Министрите на отбраната от страните в ЕС ще проведат неформалната
Коментари Харесай

Министрите на отбраната от страните в ЕС на неформална среща в Испания

Министрите на защитата от страните в Европейски Съюз ще проведат неофициалната среща в Испания. За присъединяване в сесията са поканени генералният секретар на НАТО и заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по мироопазващите интервенции. България ще бъде показана от министъра на защитата Тодор Тагарев.

Министрите ще обсъдят приноса на Европейски Съюз към сигурността на Украйна в границите на военната задача на Европейски Съюз и Европейския инструмент за мир. В рамките на самодейността, сред юли и ноември 2022, България е предоставила медицински комплекти, комплекти зимни дрехи и обувки в размер малко над един милион лв..

Но упованията, че най-малко 59 % от сумата ще бъде възобновена не се оправдаха. Министър Тарагев изясни през юли, че тази година България няма да получи отплата. А тя ще е за 55 % от сумата. България към този момент утвърди присъединяване в европейската поръчка за муниции. Има и решение за присъединяване на български инструктори за образование на украински военни в Европейски Съюз.

Министър Тагарев ще взе участие и в съвещанието на Борда на Сателитния център на Европейски Съюз в Торехон, Испания.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР