Министрите на отбраната от повече от 50 държави не успяха

...
Министрите на отбраната от повече от 50 държави не успяха
Коментари Харесай

Германия отказа да предаде танкове на Украйна в Рамщайн

Министрите на защитата от повече от 50 страни не съумяха да се спогодят за доставката на тежки танкове на Киев по време на 8-ата среща на Контактната група за украинската защита в американската база Рамщайн, в Германия, само че решение по този въпрос може да бъде взето доста скоро. Това заяви новият министър на защитата на Германия Борис Писториус, предава кореспондентът на Укринформ .

" Разбира се, говорихме за възможна доставка на танкове " Леопард “. Трябва ясно да заявя, че няма единно мнение “, разкри министърът.

Той дефинира като неправилно усещането, че " има една тясна коалиция, на чийто път стои Германия ". По думите му има много съдружници, които излагат положителни причини " за " доставките и доста, които излагат уравновесени причини " срещу ". В обстановка на война всичко би трябвало да се преценява, добави той.

Писториус обаче не изключи, че ще бъде реализиран консенсус за танковете Leopard, само че не направи прогнози по кое време може да се случи това.

" Абсолютно съм сигурен, че в близко бъдеще ще бъде взето решение. Но не знам какво ще е то “, съобщи политикът.

Във всеки случай, съгласно него, би трябвало да се организира подготовка, с цел да може да се реагира бързо, в случай че се вземе позитивно решение. Министърът увери, че ще разпореди ясно да се откри къде, какъв брой и в какво положение има танкове от разнообразни типове.

" Ако решението бъде взето - след седмица, след две седмици или след ден - би трябвало да можем да действаме бързо... Подготвяме се ", съобщи Писториус.

В същото време той не се съгласи с изказванието, че Германия има подозрения. Берлин, сподели той, " доста деликатно претегля всички плюсове и минуси, тъй като човек би трябвало да бъде деликатен, поради вероятните последици и отговорности към личното си население.

Едновременно с това Писториус увери, че " Германия няма да застане на пътя на сътрудниците “, макар че, съгласно него, въпросът за позволение от Берлин за такива доставки не е бил обсъждан на срещата. Той добави още, че не може да дава никакви позволения, защото това е задача на канцлера и други министерства.

Писториус отговори негативно на въпроса дали счита, че забавянето на времето може да докара до провалянето на Украйна: " Не. Защото ще вземем решение допустимо най-скоро. И ние към този момент поддържаме Украйна в огромни размери и ще продължим поддръжката си за колкото е належащо, до момента в който войната не свърши “.

Писториус организира обособена двустранна среща с украинския си сътрудник, министъра на защитата Олексий Резников, която разказа като " доста приятна ".

Осмата среща на Контактната група по защитата на Украйна се организира в американската военновъздушна база Рамщайн в немската провинция Рейнланд-Пфалц.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР