Министрите на отбраната от НАТО приеха нов подробен план за

...
Министрите на отбраната от НАТО приеха нов подробен план за
Коментари Харесай

НАТО одобри нов отбранителен план срещу евентуална атака на Русия по различни фронтове

Министрите на защитата от НАТО одобриха нов обстоен проект за отбрана от всякакво евентуално съветско нахлуване на няколко фронта, потвърждавайки главната цел на алианса да възпира Москва макар възходящия фокус върху Китай, съобщи Ройтерс.

Броени дни преди този момент Русия прекъсна връзките с НАТО. Тя закри дипломатическата си задача към северноатлантическия пакт и задачата на алианса в Москва, откакто НАТО изгони осем руснаци, упрекнати в шпионаж.

Одобрената от министрите тактика, която е секретна, отива по-далеч от съществуващите районни проекти за защита и цели подготовка за отразяването на всякаква едновременна офанзива в балтийския и черноморския район, включително с нуклеарни оръжия, хакване на компютърни мрежи или от космоса.

Официални представители и дипломати споделят, че няма непосредствена опасност от сходни набези. Русия твърди, че не има намерение да стартира война и споделя, че НАТО дестабилизира Европа с тези мерки.

Политици от Съединени американски щати и дипломати от НАТО обаче упорстват, че " Концепцията за въздържане и защита в евроатлантическата зона " - и нейният стратегически проект за използване - са нужни, тъй като Русия създава усъвършенствани оръжейни системи и разполага войски и военно съоръжение наоколо до границите на алианса. И това е належащо макар новото концентриране на НАТО върху въоръжаващия се Китай, споделят специалисти и публични представители, написа Ройтерс.

" Продължаваме да укрепваме нашия алианс с по-добри и осъвременени проекти ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след срещата на министрите на защитата от алианса в четвъртък. На нея бе контрактуван и фонд от 1 милиард $ за обезпечаване на в началото финансиране за създаване на нови цифрови технологии.

Приета е и тактика за потреблението на изкуствения разсъдък в работата на алианса, заяви Столтенберг. Той добави, че страните от алианса създават цели за придобиване на отбранителни качества, тъй че военният съюз да разполага с всичко належащо за деяние при всевъзможни закани, без всеки от съдружниците да би трябвало да поддържа целия боеприпас от благоприятни условия.

Решението е обвързвано с увеличение на числеността на силите за бързо реагиране, разясни Столтенберг. Той добави, че НАТО не има намерение да отвръща с огледални дейности на развиването на новите съветски ракетни системи, само че посочи, че алиансът ще разшири потреблението на изтребители от пето потомство.

Реакцията на Москва

Кремъл съобщи, че приемането на новата тактика на НАТО с фокус върху Русия е удостоверение на това, че решението за спиране на връзките с алианса е било вярно, съобщи Ройтерс.

" При тези условия няма никаква потребност от разговор, а (приемането на) сходна идея от НАТО единствено още един път удостоверява това ", сподели на брифинг представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Русия в никакъв случай не си е правила илюзии за НАТО. Познаваме природата на този алианс. Този алианс не е основан за мир, той е умислен и основан за борба ", добави представителят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР