Министрите на отбраната от НАТО обсъждат в Брюксел предоставянето на

...
Министрите на отбраната от НАТО обсъждат в Брюксел предоставянето на
Коментари Харесай

Столтенберг: Ядрената реторика и завоалираните заплахи от Русия са опасни и безразсъдни

Министрите на защитата от НАТО разискват в Брюксел даването на още военна помощ за Украйна.

Приоритет за Алианса е даването на повече системи за противовъздушна защита. Министрите ще се занимават и с устойчивостта на сериозната инфраструктура на Пакта след саботажите на " Северен поток " 1 и 2.

" Видяхме спекулациите за потреблението на нуклеарно оръжие с дребна мощ в Украйна и дадохме ясно да се разбере, че това ще има тежки последствия за Русия. Русия знае, че една нуклеарна война не може да бъде извоювана, тя в никакъв случай не би трябвало да се започвана. Наблюдаваме от близко съветската нуклеарна позиция. Не сме виждали никакви промени, само че ще останем бдителни, тъй като нуклеарните закани, нуклеарната изразителност и завоалираните закани от Русия са рискови и безразсъдни ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Военните министри разискват и способи за попълване на военните ресурси на страните от НАТО, както и стимулиране на военната промишленост да влага повече в производството на съоръжение, муниции и оръжие, от които съдружниците се нуждаят.

В срещата взе участие министърът на защитата на Украйна Олексий Резников. България е показана от служебния боен министър Димитър Стоянов.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР