Министрите на отбраната на Турция и Русия проведоха телефонен разговор,

...
Министрите на отбраната на Турция и Русия проведоха телефонен разговор,
Коментари Харесай

Турция и Русия с нов разговор за Идлиб - на тема бежанци

Министрите на защитата на Турция и Русия организираха телефонен диалог, с цел да обсъдят обстановката в Сирия и северозападната сирийска провинция Идлиб, заяви БГНЕС, цитирайки Анадолската организация.
Хулуси Акар и Сергей Шойгу обмениха отзиви за методите за реализиране на непрекъснато преустановяване на огъня сред конфликтните страни в Идлиб, заяви турското национално министерство на защитата.
Двамата министри са разискали по какъв начин да се основат условия за повече от 1 милион бежанци, 81% от които дами и деца, да се върнат по домовете си в Идлиб, се споделя в известие на министерството на защитата на Турция.
Изпълнението на отговорностите по споразуменията и продължаването на напъните за поддържане на мира и стабилността в района също бяха подчертани по време на диалога, съгласно министерството.
Турският президент Реджеп Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин се договориха предходната седмица за ново преустановяване на огъня в Идлиб, което е в действие от среднощ на 5 март. Съгласно съглашението всички военни дейности би трябвало да бъдат прекъснати с установяването на кулоар за сигурност на 6 километра на север и юг от основната автомагистрала М4.
Съвместни турско-руски патрули също ще стартират от 15 март наблюдаване по автомагистрала М4 от селището Трумба - на 2 км на запад от Саракиб - до селището Айн ал-Хавр.
Турция започва интервенция " Пролетен щит " на 27 февруари, откакто минимум 34 турски бойци бяха убити предишния месец при въздушен удар на силите на Башар Асад в провинция Идлиб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР