Министрите на отбраната на страните от НАТО ще обсъдят днес

...
Министрите на отбраната на страните от НАТО ще обсъдят днес
Коментари Харесай

НАТО обсъжда възможностите за осигуряване на средства за противовъздушна отбрана за Украйна

Министрите на защитата на страните от НАТО ще обсъдят през днешния ден и на следващия ден на срещата си в Брюксел опциите за бързо обезпечаване на Украйна на средства за противовъздушна защита. Това заяви преди началото на съвещанието генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

Той посочи, че Украйна се нуждае от разнообразни противовъздушни системи, в това число с отдалечен обхват и за неутрализиране на дронове. Посланието ни към Украйна е, че сме готови да осигурим дълготрайна помощ, до момента в който е належащо, уточни Столтенберг.

По неговите думи съдружниците ще обсъдят въпроса за попълване на оръжейните ресурси на страните от алианса поради повишените потребности. Министрите ще разискват въпроса за защитата на сериозната инфраструктура след саботажа по газопровода " Северен поток " в Балтийско море.

Столтенберг още веднъж означи, че макар заканите на Русия за приложимост на нуклеарно оръжие, НАТО следи и към този момент не вижда промени в разположението на съветските нуклеарни сили. Генералният секретар повтори апела към Беларус да не съучаства на Русия във военните дейности против Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР