Министрите на отбраната на страните от НАТО се опитаха днес

...
Министрите на отбраната на страните от НАТО се опитаха днес
Коментари Харесай

НАТО търси баланс между увеличаване подкрепата за Украйна и попълване запасите си от оръжия

Министрите на защитата на страните от НАТО се пробваха през днешния ден да намерят баланс сред увеличението на поддръжката за Украйна и попълването на запасите от оръжия на алианса, заяви ДПА.

С оказването на поддръжка на Украйна съдружниците изразходваха запасите на НАТО, съобщи генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг преди началото на двудневната среща в Брюксел.

" Това беше вярното решение, само че, несъмнено, би трябвало да се заемем с въпроса по какъв начин да попълним тези ресурси ", сподели той.

Министрите на защитата на 30-те страни съдружници се събраха броени дни откакто в понеделник Русия нанесе вълна от ракетни удари от суша, море и въздух по доста украински градове, при които починаха повече от 10 души и бяха нанесени вреди на енергийната инфраструктура.

Русия " взе под прицел цели без военно предопределение ", сподели американският министър на защитата Лойд Остин.

Нидерландската му сътрудник Кайса Олонгрен разгласи доставката за Украйна на още ракети прехващачи в отговор на съветското нахлуване.

" Единственият резултат, който Путин реализира с това, е, че ние ще доставим още повече " ракети, сподели Олонгрен.

Канадската министърка на защитата Анита Ананд даде обещание спомагателна военна помощ на стойност над 47 милиона канадски $ (малко повече от 34 милиона долара), в това число зимно съоръжение като ботуши и ръкавици, както и камери за безпилотни самолети.

Министрите на защитата на страните от НАТО разискаха с украинския си сътрудник Олексий Резников най-неотложните потребности на Украйна, сподели Столтенберг. Той дефинира като " главен приоритет " подсилването на украинската противовъздушна защита.

" Трябва да увеличим мащаба, с цел да можем да помогнем на Украйна да отбрани още повече градове и територии от ужасяващите съветски офанзиви против цивилното им население ", сподели Столтенберг.

Той приветства доставката от Германия на Украйна на системата за противовъздушна защита " ИРИС – Т СЛМ ", с цел да бъдат предотвратени ракетни набези в бъдеще.

Съединените щати също по този начин организираха съвещания по линия на Контактната група по въпросите на защитата на Украйна за координира на доставките на оръжия. По данни на Пентагона в тях са взели участие близо 50 страни.

Освен че разгледаха въпроса за запасите на НАТО, министрите на защитата от алианса разискаха неотдавнашните хипотетични саботажи на газопроводи в Балтийско море.

Утре министрите на защитата от пакта ще обсъдят проектите на НАТО за нуклеарно въздържане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР