Министрите на отбраната на страните от НАТО днес ще се

...
Министрите на отбраната на страните от НАТО днес ще се
Коментари Харесай

Среща на НАТО в Брюксел обсъжда подкрепата за Украйна, България представена от Тагарев

Министрите на защитата на страните от НАТО през днешния ден ще се срещнат в Брюксел, където стартира двудневна среща, фокусирана върху поддръжката за Украйна и взаимните старания за запасяване с оръжия и муниции, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Това ще бъде последният конгрес високо ниво преди годишната среща на върха, която ще се състои идващия месец във Вилнюс. 

Украинският министър на защитата Олексий Резников ще се причисли към сътрудниците си от натовските страни в границите на съвещание на така наречен Контактна група за даване на отбранителна помощ на Украйна.

В диалозите ще се включат и страни, които не са членки на НАТО.

Очаква се през днешния ден министрите да дискутират въпроса по какъв начин да се задълбочат връзките сред алианса и Украйна, а на следващия ден да обсъдят нови проекти за районна защита.

Срещата е помрачена от обстоятелството, че Турция продължава да блокира присъединението на Швеция към НАТО, отбелязва ДПА.

Стокхолм се надява да стане член на отбранителния съюз преди срещата на върха във Вилнюс, само че това наподобява все по-малко евентуално, защото всички страни членки би трябвало да дадат единодушието си. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР