Министрите на отбраната на страните членки НАТО приеха нов генерален ...

Министрите на отбраната на страните членки НАТО приеха нов генерален

НАТО договори генерален план за възпиране на нарастващата заплаха от Русия, Черно море е акцент

Министрите на защитата на страните членки НАТО одобриха нов общоприет проект за отбрана против всяка евентуална съветска офанзива на голям брой фронтове , препотвърждавайки главната цел на алианса за въздържане на Москва, макар възходящия фокус върху Китай, съобщи " Ройтерс ".

Поверителната тактика има за цел НАТО да се приготви за всяка едновременна офанзива в районите на Балтийско и Черно море , която може да включва ядрени оръжия, хакване на компютърни мрежи и офанзиви от космоса.

" Продължаваме да укрепваме нашия алианс с по-добри и осъвременени проекти ", акцентира генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след срещата, на която е бил контрактуван и фонд от 1 милиарда $ за обезпечаване на в началото финансиране за изработване на нови цифрови технологии .
 Русия прекратява работата на представителството си в НАТО
Русия прекратява работата на представителството си в НАТО

Според Лавров това ставало в отговор на дейностите на НАТО

Официални лица акцентират, че не считат, че каквато и да е съветска офанзива е надвиснала. Москва отхвърля всевъзможни нападателни планове и настоява, че НАТО е този, който рискува да дестабилизира Европа с такива мерки.

Ала дипломати акцентират, че " Концепцията за въздържане и защита в евроатлантическото пространство " - и нейният стратегически проект за осъществяване - са нужни, защото Русия разработва съвременни оръжейни системи и разполага войски и съоръжение по-близо до границите на съдружниците .

" Това е методът за въздържане ", означи немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер за проекта.

" И това се приспособява към актуалното държание на Русия, а ние виждаме нарушавания, изключително на въздушното пространство над прибалтийските страни, само че също по този начин и възходящи прониквания над Черно море ", уточни тя.
 НАТО гони осем дипломати на Русия поради враждебна активност
НАТО гони осем дипломати на Русия поради враждебна активност

Включително убийства и шпионаж

Одобрението на тактиката разрешава по-подробни районни проекти до края на 2022 година, посочи пълномощник на Съединени американски щати, което разрешава на НАТО да взе решение какви спомагателни оръжия са му нужни и по какъв начин да позиционира силите си.

През май Русия струпа към 100 000 бойци на границата си с Украйна, най-високият брой от анексирането на Крим през 2014 година През септември Русия употребява нови бойни роботи в огромни военни учения с някогашния си руски съдружник Беларус, които разтревожиха Литва, Латвия и Естония.

Русия модернизира или заменя руските военни галактически системи, с цел да нападна евентуално спътници в орбита, разработва основани на изкуствен интелект технологии за изваждане от строя на съюзническите командни системи, а също по този начин разработва " супер оръжия ".
 Готвят ли се англосаксонските страни да бракуват НАТО?
Готвят ли се англосаксонските страни да бракуват НАТО?

Въпреки че не е декларирана намерено, повода за основаване на AUKUS на този стадий е въздържане на Китай. Съединени американски щати очевидно не имат вяра, че НАТО може ефикасно да се заеме с дилемата

година, те включват ядрени хиперзвукови крилати ракети, които могат да заобикалят системите за ранно предизвестие.

Пенсионираният американски военачалник Бен Ходжис, който командваше силите на американската войска в Европа от 2014 до 2017 година, разяснява, че се надява проектът да насърчи по-голяма координация в груповата защита на НАТО, което значи повече запаси за Черноморския район .

" За мен това е по-вероятната точка на възпламеняване от Прибалтика ", акцентира Ходжис, отбелязвайки, че по-малко огромни съдружници като Англия и Франция имат мощно наличие в Черно море, а Турция е по-съсредоточена върху спора в Сирия.
 Разширяването на НАТО в Украйна прекосявало алена линия за Путин
Разширяването на НАТО в Украйна прекосявало алена линия за Путин

Русия и Беларус щели да работят, с цел да защитят личната си сигурност

Джейми Шеа, някогашен почитан чиновник в НАТО, в този момент част от мозъчния център " Приятели на Европа " в Брюксел, разяснява, че проектът може също по този начин да помогне за усилване на фокуса върху Русия в миг, когато големите съдружници се стремят да усилят наличието си в Индо-Тихоокеанския район и да противодействат на възходящата военна мощност на Китай.

" Досега се предполагаше, че Русия е стеснение, само че не и надвиснала опасност. Но руснаците вършат някои тревожни неща. Те упражняват с роботика, а хиперзвуковите крилати ракети в действителност могат да бъдат доста разрушителни ", посочи Шеа.

Източник: news.bg