Министрите на отбраната на страните членки на НАТО са постигнали

...
Министрите на отбраната на страните членки на НАТО са постигнали
Коментари Харесай

В НАТО се договориха за „военен Шенген“

Министрите на защитата на страните членки на НАТО са постигнали единодушие за основаването на самобитен „ боен Шенген “ в европейските граници на северноатлантическия алианс, заяви за съветската осведомителна организация „ РИА Новости “ дипломатически източник от Брюксел.

Предложението е в съгласие в границите на втория ден от министерската среща в белгийската столица. Военните министри на страните от алианса са одобрили основаването на команден щаб за прекачване на сили в Европа.

Първи концепцията предложи някогашният командващ Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис. Той съобщи, че съюзническите войски и военната техника в Европа би трябвало да може да придвижват „ толкоз бързо, колкото и мигрантите “.

Съгласно думите на Ходжис, към сегашния миг приемането на позволение за напредване на войски и въоръжения е изумително комплициран развой в редица страни. Американският военачалник даде образец с преместването на военнослужещи от Полша в Германия, за което се изисква авансово съобщение в период от пет дни преди началото на придвижването на войските. Източникът разкри, че предлагането за „ боен Шенген “ е подкрепено от редица страни, измежду които Литва, Естония и Холандия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР