Министрите на отбраната на НАТО са обсъдили нарушенията от страна

...
Министрите на отбраната на НАТО са обсъдили нарушенията от страна
Коментари Харесай

НАТО вкарва в правия път Русия

Министрите на защитата на НАТО са разискали " нарушаванията " от страна на Русия на основен контракт за надзор върху оръжията и са разискали способи за " вкарване в правия път " на Москва . Това оповестява " Франс прес ", цитирайки американския боен министър Джеймс Матис.

Вашингтон твърди, че Русия е нарушила Договора за нуклеарните сили със междинен обхват , подписан по времето на Студената война, който не разрешава разполагането на ракети с дребен и междинен обхват.

" Сега имаме твърда религия, че през последните няколко години руснаците са нарушили Договора за нуклеарните сили със междинен обхват ", акцентира американският боен министър.

" Ние се опитваме да върнем назад Русия в сходство с контракта, тя не би трябвало да се изтегля от него ", посочи Матис.

Договорът влезе в действие през 1987 година, като беше подписан от тогавашния американски президент Роналд Рейгън и тогавашния държавен началник на Съветския съюз Михаил Горбачов.

Москва неведнъж отхвърля изказванията, че скорошното разполагане от нейна страна на наземни ракетни системи нарушава контракта.

Матис съобщи, че няколко страни от НАТО имат свои лични доказателства, че Русия не извършва контракта.

" Обсъждането включваше разглеждане на нарушаванията от страна на Руската федерация на Договора за нуклеарните сили със междинен обхват, и нашите групови старания за връщането на Русия към сходство с контракта ", акцентира Матис на срещата на високо ниво на НАТО в Брюксел.

" Абсолютно належащо е да се поддържа доверието в споразуменията за надзор над оръжията и ние го вършим по значителен, транспарантен и проверим метод ", добави той, без да разяснява в детайли.

Москва от своя страна упрекна Америка, че нарушава контракта, изтъквайки, че американската противоракетна система " Пейтриът " в Полша и Румъния може да бъде пригодена, в случай че е належащо, да изстрелва ракети към територията на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР