Министрите на отбраната и други представители на 20 европейски държави

...
Министрите на отбраната и други представители на 20 европейски държави
Коментари Харесай

Евроминистри обсъждат защитата на въздушното пространство в Париж

Министрите на защитата и други представители на 20 европейски страни ще проведат конференция в Париж в понеделник за това по какъв начин да се пази по-добре въздушното пространство на Европа, проблем, който от дълго време се разделя и придобива нова неотложност заради войната на Русия в Украйна, предава Ройтерс.

Разговорите на срещата ще обзет проблемите с дроновете и защитата от балистични ракети. Френските уредници означават, че войната в Украйна демонстрира значимостта и успеваемостта на такива системи. Също по този начин, на дневен ред ще бъде и въпросът за нуклеарното оръжие.

Срещата ще включва присъединяване на Германия, Обединеното кралство, Швеция, както и на съседите на Украйна - Полша, Словакия, Унгария и Румъния. Очаква се да участват и представители на НАТО и Европейския съюз.

Системите за противовъздушна защита на Украйна са създали г олеми триумфи през предходната година , с помощта на западното оръжие и възходящия опит на укаинските войски. Това оказа помощ на Украйна да резервира инфраструктурата и животите и да не допусне Русия да реализира предимство във въздуха.

Френски чиновник, който желае да остане неизвестен , сподели, че е належащо европейците да мислят групово и стратегически за заканите, идващи от небето.

Конференцията ще се организира в границите на Paris Air Show, най-голямото събитие в света, фокусирано върху авиационната и галактическата промишленост, което стартира в понеделник. Френският президент Еманюел Макрон ще изнесе заключителното слово на конференцията.

Франция намерено подлага на критика проектите на Германи я за възстановяване на европейските качества за противовъздушна защита. Проектът European Sky Shield, стартиран от 17 европейски страни, в това число Обединеното кралство, не включва Франция . Това води до опасения, че планът няма да резервира съответно европейския суверенитет, защото се основава основно на американската и израелската промишленост.

Френското държавно управление счита, че ръководеният от Германия проект има ограничавания и по тази причина конференцията в понеделник ще предложи по-глобален метод. Министърът на защитата на Германия Борис Писториус ще участва на срещата.

Германският канцлер Олаф Шолц разгласи в понеделник, че European Sky Shield сплотява европейските страни, с цел да засилят взаимната си отбрана против балистични ракети, крилати ракети и дронове. Не загатна обаче възраженията на Франция по този въпрос.

Френската система Mamba към този момент е част от интегрираната противовъздушна и противоракетна защита на НАТО.

Въпросите свързани с защитата не престават да бъдат противоречиви сред Франция и Германия. Франция в продължение на години се оплаква, че Германия не способства задоволително в региона. Войната в Украйна обаче принуди Берлин да усили военните разноски.
 Германия хазаин на най-голямото обучение на въздушни сили в историята на НАТО
Германия хазаин на най-голямото обучение на въздушни сили в историята на НАТО

Учението " Air Defender 23 " ще събере 10 000 участници и 250 самолета от 25 държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР