Министрите на околната среда и климата от Г-7 обещаха да

...
Министрите на околната среда и климата от Г-7 обещаха да
Коментари Харесай

Г-7 се ангажира с ликвидиране на замърсяването с пластмаси до 2040 година

Министрите на околната среда и климата от Г-7 дадоха обещание да сложат завършек на новите пластмасови замърсявания в своите страни до 2040 година, оповестиха те в изказване, оповестено в неделя след диалози в Северна Япония. „ Ангажирани сме да сложим завършек на пластмасовото замърсяване с упоритостта да понижим до нула спомагателното пластмасово замърсяване до 2040 година “, се споделя в него. Германия, Франция, Канада, Англия и Европейски Съюз към този момент са част от многонационална коалиция, която даде същото заричане предходната година, заяви Българска национална телевизия.

Това е първият път, когато останалите членове на Групата от седем - Япония, Съединените щати и Италия - поеха уговорката до 2040 година Германският екоминистър Щефи Лемке приветства новото заричане на блока против пластмасово замърсяване като " амбициозна цел " на конференция след двудневните договаряния в Сапоро.

Поетапното унищожаване ще бъде реализирано посредством „ поощряване на стабилно ползване и произвеждане на пластмаси, увеличение на тяхната циркулярност в стопанската система и екологично ръководство на отпадъците “, се споделя в изказването. Пластмасовите боклуци са се удвоили в международен мащаб за 20 години и единствено 9% се рециклират сполучливо, съгласно групата на развитите страни на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Обединените народи споделят, че размерът на пластмасата, навлизаща в океаните, ще се утрои до 2040 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР