Министрите на финансите на страните от еврозоната обсъждаха днес в

...
Министрите на финансите на страните от еврозоната обсъждаха днес в
Коментари Харесай

Министрите на финансите на страните от еврозоната обсъждаха влошаващата се икономическа перспектива

Министрите на финансите на страните от еврозоната обсъждаха през днешния ден в Брюксел влошаващата се икономическа вероятност пред валутния съюз, в това число рекордната инфлация, подтиквана от повишаващите се енергийни цени, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Икономиката се забавя и най-малко през зимните месеци следва тя да се свие ", съобщи Еврокомисарят по въпросите на стопанската система Паоло Джентилони при идването си на срещата в Брюксел. 

Инфлацията в еврозоната доближи 10,7 % през октомври на годишна основа, най-високото й ниво, откогато е въведена единната валута. Цените на енергийните запаси се повишават с 41,9 на 100 на годишна база, по данни на Европейската централна банка (ЕЦБ). 

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард неотдавна съобщи, че се усилва вероятността стопанските системи на 19-те страни от еврозоната да изпаднат в криза през идните месеци.

Задаващата се криза, в комбиниране с рекордна инфлация, насочва вниманието към ограниченията, които обособените страни подхващат, с цел да подкрепят семействата и бизнеса на фона на повишаващите се цени на силата. 

За да бъде избегнато несъгласие сред националните стратегии за поддръжка и ограниченията, които се подхващат за ограничение на инфлацията, е належащо да бъде прилаган " внимателен микс от политики ", съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР