Министрите на финансите на страните от ЕС ще обсъдят днес

...
Министрите на финансите на страните от ЕС ще обсъдят днес
Коментари Харесай

ЕС готви черен списък на данъчните убежища

Министрите на финансите на страните от Европейски Съюз ще обсъдят през днешния ден правенето на черен лист на данъчните убежища по света, откакто изтекли документи от офшорната правна кантора „Епълби“ (Appleby) разкриха нови случаи на отбягване на налози от известни персони. Това заяви Ройтерс, позовавайки се на източници от Брюксел.

Темата ще бъде включена в дневния ред на месечното заседание на Съвета на Европейски Съюз. Решението за това е взето след публикуването на „Парадайз пейпърс“ (Paradise Papers) в различни медии през уикенда.

След появяването преди време на подобна информация под инициативите „Панама пейпърс“ и „Люксембург лийкс“ Европейски Съюз разиска няколко ограничения за ограничение на данъчните измами, в това число и европейски лист на по този начин наречените убежища, целящ да спре пренасочването на облагите, изкарвани в Европейски Съюз, към безданъчни или нискоданъчни страни като Панама или Бермудите.

Критериите за определение за данъчно леговище се разграничават доста измежду страните от Европейски Съюз, като някои имат лични описи с данъчни убержища.

Очаква се черният лист на ниво Европейски Съюз да има по-голяма тежест.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР