Министрите на финансите, на енергетиката и на икономиката заминават на

...
Министрите на финансите, на енергетиката и на икономиката заминават на
Коментари Харесай

Трима министри заминават за САЩ, премиерът остава у нас заради земеделците

Министрите на финансите, на енергетиката и на стопанската система отпътуват на посещаване в Съединени американски щати.

По предварителни проекти те трябваше да бъдат водени зад Океана от премиера Николай Денков, който обаче в неделя разгласи, че ще остане в България заради планираните от земеделците митинги. Денков е отсрочил пътуването си, с цел да довърши договарянията с аграрния бранш.

" Няма по какъв начин да отпътува за друга страна, която и да е била, и тук да се приготвя митинг на зърнопроизводители и на аграрния бранш ", съобщи министър председателят след среща със земеделците.

От Министерството на стопанската система и промишлеността оповестиха, че министър Богдан Богданов и заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Николай Павлов ще имат срещи във Вашингтон с представители на Групата на Световната банка, Търговската камара на Съединени американски щати, както и с представители на интернационалните корпорации в областта на автомобилната промишленост, логистиката, високите технологии и производството на системи за предпазване на сила. Предвижда се да бъдат разисквани въпроси от общ интерес в региона на стопанската система и вложенията.

Първоначално бе предвидено премиерът да показа целите на България, резултатите от управлението досега и дилемите за ръководството през идващите месеци.

" Всеки министър има какво да разисква, като се върнат ще показват пред медиите какво са свършили и ще се отчетат пред Народното събрание ", отговори Денков на въпрос какъв е предметът на командировката на министрите в Съединени американски щати.

Той не пожела да влезе в конкретика за срещите на министрите, само че даде образец със среща във вторник на енергийния министър с държавния секретар по енергетиката на Съединени американски щати.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР