Министрите на енергетиката от 11 страни – членки на Европейския

...
Министрите на енергетиката от 11 страни – членки на Европейския
Коментари Харесай

В ЕС се оформя група срещу „проядрения“ съюз, воден от Франция 


Министрите на енергетиката от 11 страни – членки на Европейския съюз, водени от Австрия, образуваха съюз, с цел да отхвърлен опитите на Франция и други страни да регистрират нуклеарната сила към задачите на блока за възобновима сила, съобщи „ Ройтерс “.

Наричайки себе си „ Приятели на възобновимата сила “, държавните управления се стремят да отхвърлен опитите на съперничещ алианс – воден от Франция и включващ Чехия, Полша и други – който желае по-голямо самопризнание на нуклеарната сила в редица политики на Европейски Съюз.
Австрия, Белгия, Естония, Дания, Германия, Ирландия, Латвия, Люксембург, Нидерландия, Португалия и Испания участваха на срещата, с цел да изготвят тактика преди идните договаряния.
Съперническа среща на министрите на проядрените страни, свикана от френския енергиен министър Агнес Пание-Рюнаше, също се организира във вторник сутринта.

Спорът идва ден преди страните членки и законодателите да се спогодят за по-строги цели на Европейски Съюз за разширение на възобновимата сила до 2030 година – основна част от проектите на блока да понижи излъчванията въглероден диоксид и да се откаже от съветския газ.

Франция води акция за признание на приноса на „ нисковъглеродния водород “ – водород, създаден от нуклеарна сила – към задачите за възобновима сила. Проядрените страни насочиха сходни претенции във връзка със закон за разпоредбите на газовия пазар, който министрите ще обсъдят във вторник.

Австрийският министър на енергетиката Леонор Гевеслер сподели, че 11-те страни са отхвърлили опита за свързване на тези две досиета.

„ Групата приканва за амбициозни цели в (закона за възобновимата енергия), с цел да има явен мандат за вложителите и клиентите “, сподели тя в изказване.

„ Това би трябвало да реализира стратегическите европейски цели да станем по-малко подвластни от вноса на сила и да разтеглим доста локалната и възобновима сила “, добави Гевеслер.

Франция, както и Румъния, Полша, Унгария и Чешката република, споделят, че политиките на Европейски Съюз би трябвало в по-голяма степен да признават приноса на нуклеарната сила към задачите в региона на климата, написа Дневник.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР