Министрите на енергетиката на страните членки на ЕС се събират

...
Министрите на енергетиката на страните членки на ЕС се събират
Коментари Харесай

Министрите на енергетиката на страните от ЕС опитват да постигнат компромис за таван на цената на газа

Министрите на енергетиката на страните членки на Европейски Съюз се събират през днешния ден в Люксембург, с цел да пробват да реализират компромис за таван на цената на газа и прекратят рисковата волатилност на пазара, съобщи ДПА.

Миналата седмица бяха положени основите на този компромис със единодушие да се търси възможен най-нисък вероятен общ знаменател. Към проекта се причисли и Германия, която по принцип беше срещу каквато и да е интервенция на пазара, напомня Българска телеграфна агенция.

Ако се стигне до съгласие, към момента не е ясно от по кое време възможният таван ще бъде натрапен, нито други елементи от проекта.

Еврокомисията предложи предходната седмица съществени правила за краткотрайно ограничение на пиковите стойност в границите на един търговски ден, ексклузивен таван на цените на едро, както и насоки за взаимни покупки на газ.

Ако министрите на енергетиката не реализиран стремежи компромис, в околните седмици ще се организира нова изключителна среща на водачите на Европейски Съюз по въпроса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР