Министрите на енергетиката на Европейския съюз ще обсъдят днес въпроса

...
Министрите на енергетиката на Европейския съюз ще обсъдят днес въпроса
Коментари Харесай

Министрите на енергетиката на ЕС обсъждат ограничаване цените на газа

Министрите на енергетиката на Европейския съюз ще обсъдят през днешния ден въпроса за ограничение цените на газа в целия блок, пробвайки се да набележат идващите си стъпки, макар че до окончателните решения евентуално ще минат седмици.
Европа се пробва да укроти високите цени на силата, откакто Русия понижи доставките на газ след нахлуването си в Украйна, което докара до скок на цените на газа и до рекордни цени на електрическата енергия в Европа през август.
Тъй като към момента не е импортирано правно предложение за ограничение на цените, се чака на срещата си в Люксембург министрите да обсъдят правилата, по които би могло да действа ограничението на цените на газа в Европейски Съюз, както и вероятните дефекти.
Миналата седмица Европейската комисия изиска утвърждението на страните за правене на предложение за ценови предел за покупко-продажбите в холандския газов хъб TTF (Title Transfer Facility), който би могъл да бъде задействан при внезапно повишаване на цените.
Няколко дни по-късно водачите на страните от Европейски Съюз желаеха от своите министри и от Брюксел " съответни решения " по тази концепция.
Дипломатите от Европейски Съюз обявиха, че диалозите във вторник могат да дадат на Комисията зелена светлина за това предложение, само че някои страни желаят повече детайлности за това по какъв начин ще работи ценовият таван.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР