Министрите на енергетиката и на икономиката и индустрията - и

...
Министрите на енергетиката и на икономиката и индустрията - и
Коментари Харесай

Министрите на енергетиката и на икономиката посетиха терминала за втечнен газ Ревитуса


Министрите на енергетиката и на стопанската система и промишлеността - и Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет, посетиха гръцкия терминал за полутечен природен газ Ревитуса.

Домакин на срещата бе изпълнителният шеф на гръцкия оператор ДЕСФА Мария Рита Гали. В нея взеха присъединяване и шефовете на „ Булгаргаз “ Деница Златева и „ Булгатрансгаз “ Владимир Малинов. По време на обиколката на терминала бяха разисквани опциите за дълготрайно стратегическо съдействие. Сред главните коментирани тематики бе и евентуалната опция за увеличение на техническия потенциал на интерконектора Гърция-България от 3 на 5 милиарда кубични метра годишно. 

Обсъдено бе и инсталирането на дпопълнителни компресорни мощности за увеличение на налягането в системата на гръцкия газопреносен оператор, както и времевия интервал за реализацията, формата и присъединяване при финансирането на тези действия. Делегацията наблюдава и процеса по разтоварване на танкера с полутечен природен газ от Норвегия, предопределен за доставка през месец ноември по контракта сред гръцки снабдител и „ Булгаргаз “. 



Срещата е част от двудневното визитата на българска делегация в Гърция, водена от вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев, оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР