Министрите на БСП отказаха да участват в дискусията за изтребителите

...
Министрите на БСП отказаха да участват в дискусията за изтребителите
Коментари Харесай

Министрите на БСП напуснаха заседанието на МС заради Ф-16

Министрите на Българска социалистическа партия отхвърлиха да вземат участие в полемиката за изтребителите Ф-16, планът за договорка за които по този начин и не беше утвърден от Министерския съвет.
Прочетете още
Вицепремиерът в оставка и водач на социалистите Корнелия Нинова съобщи: " Този диалог и решение в този момент е нездравословен за България. В момента да се разисква, под каквато и да е форма, нов капиталов разход - в какъвто и да е размер, за нови осем Ф-16, за нас най-малко е безусловно неприемливо. Затова напуснахме съвещанието на Министерски съвет и няма да участваме повече в него ".

Днес, тук се приказва за закупуването на нови 8 броя самолети Ф-16, продължи тематиката на брифинг в Министерски съвет Корнелия Нинова, откакто четиримата министри на Българска социалистическа партия напуснаха съвещанието поради закупуването на изтребителите:

" Не желаем да участваме в полемика на взимане на такова решение. Смятаме, че сега народът се нуждае от тези пари, с цел да оцелее през зимата и да преведем България през рецесията. В този миг минимум е належащо България да прави капиталов разход за оръжия.

Още по време на съвещанието декларирахме, че го напущаме. Намираме, че този диалог и решение в този момент е нездравословно за България. Намираме се в няколко кризи- икономическа, обществена. Липса на визия какво ще се случи в идващите месеци и по какъв начин ще се развият икономическите, обществените и енергийните въпроси в Европа и България ", разяснява Нинова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР