Министри на околната среда от Канада, Китай и Европейския съюз

...
Министри на околната среда от Канада, Китай и Европейския съюз
Коментари Харесай

Канада, Китай и ЕС ще са домакини на следващата среща по Парижкото споразумение

Министри на околната среда от Канада, Китай и Европейския съюз ще са домакини на среща в Монреал по-късно този месец, на която ще се обсъдят ограниченията за по-нататъшното използване на парижкото съглашение.
Събитието на равнище министри ще включва представители от 30 страни.
„ Тази среща ще събере някои огромни стопански системи и основни артисти по въпросите на климата, с цел да се реализира прогрес по използването на Парижкото съглашение и да се показва продължаващия ангажимент за световни дейности против климатичните промени “, съобщи канадският министър на околната среда Катрин Маккена.
Мероприятието този месец ще е първото сходно, откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи през юни, че Съединени американски щати ще излязат от Парижкото съглашение за климата, подписано през 2015 година В рамките му участниците в него се ангажират с това да понижат излъчванията на парникови газове. Те са съществена причина за световното стопляне, което от своя страна води до разтапяне на ледените шапки на планетата, увеличение на равнищата на океаните и зачестяването на евентуално смъртоносни естествени феномени като стихии, урагани, пожари и други.
Събитието в Монреал ще бъде последвано от среща на върха във Франция на 12 декември, на която ще се прегледа напредъка, реализиран по парижкото съглашение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР