Министри, депутати и протестиращи майки ще проведат среща в Народното

...
Министри, депутати и протестиращи майки ще проведат среща в Народното
Коментари Харесай

Министри, депутати и протестиращи майки обсъждат в НС законопроектите за социалното подпомагане

Министри, депутати и протестиращи майки ще проведат среща в Народното събрание, на която ще уточнят законопроектите за общественото подкрепяне. Това стана ясно, откакто депутати от ГЕРБ се срещнаха с протестиращи майки в техния палатков лагер зад постройката на Народното събрание.

Срещата ще се организира на следващия ден в 14.00 часа. Управляващите увериха, че ще бъдат взети най-правилните решения.

Председателят на Здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова разясни:

" Ние поемаме гаранция, че вашите претенции за бързо разглеждане и ясна финансова аргументация на плановете ще бъдат предадени на министерството, което би трябвало да синхронизира всички тези срещи. Очакваме към този момент идната седмица да бъде препоръчан плана на закон, който беше изтеглен за доуточняване, с цел да може да се разиска и към този момент да имаме съответни проби, върху които беседваме, тъй като по този начин на всички тезите ни са доста общи ".

Същевременно и през днешния ден не престават митингите на майки на деца с увреждания, откакто следващият вид на проектозакона за хората с увреждания беше отдръпнат за преправяне в общественото министерство.

Пред общината във Варна протестиращите майки упорстват за неотложно внасяне в Народното събрание и на трите законопроекта за обществената помощ, с цел да се подсигурява промяна в бранша.

Вчера родители на деца с увреждания блокираха основни кръстовища в столицата и в Пловдив.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР