Министерството за българското председателство на Съвета на Европейския съюз избра

...
Министерството за българското председателство на Съвета на Европейския съюз избра
Коментари Харесай

БЧК обучава доброволците за европейското председателство

Министерството за българското председателство на Съвета на Европейския съюз избра след конкурс 176 младежи-доброволци, които ще подкрепят работата на председателството. Днес в БЧК доброволците минаха първото си образование - по първа здравна помощ в разнообразни обстановки - от злополуки до атентати. Какво стимулира младежите да бъдат доброволци за председателството и от каква незабавна помощ се нуждае Европейски Съюз, съгласно тях - вижте в репортажа на Цветана Кръстева и Недялко Данов.

Те са млади, образовани, владеят по няколко непознати езика. След броени седмици по време на европейското председателство би трябвало да са подготвени да подкрепят задграничните делегации и публицисти освен в елементарните, работни обстановки.
доктор Надежда Тодоровска, зам. ген. шеф на БЧК: Както от пътен случай до, да кажем, краткотрайно утежняване на положението на някой от тях в пространствата или при не дай си боже при някаква терористична офанзива. Целта на това образование е да могат да възстановят виталните функционалности на потърпевшите до идването на профилираните медицински екипи.
Йоана е Завършила е интернационалните връзки в Лондон, само че желае да бъде потребна тук. За нея председателството е късмет България да разчупи стандартите, че е изостанала страна.
Йоана Бончева, доброволец към европейското председателство: И ние сме задоволително добре образовани, имаме хъс, упоритост да се развиваме от ден на ден.
Александър, студент в София, се надява доброволческата работа да му послужи като трамплин в професионалното развиване, а България да покаже, че не е въздържан член на Евросъюза.

А от каква незабавна помощ се нуждае Европейския съюз - във време на рецесии в общността?
Александър Андонов, доброволец към европейското председателство: Всички знаем, че сега навлизаме в някакъв стадий на рецесия, защото доста известност набират партиите, които са скептични към Европейския съюз. Йоана Бончева, доброволец към европейското председателство: Повече връзка сред младото потомство и това, което се приема като закони, политическата система.
В идващия стадий от образованието си доброволците ще се срещнат с особеностите на дипломацията и държавния протокол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР