Министерството напомня, че последният срок за кандидатстване за статут на

...
Министерството напомня, че последният срок за кандидатстване за статут на
Коментари Харесай

Всички Треперят Преди Брекзит! Съдбовна Новина За 70 Хиляди Българи Във Великобритания!

Министерството припомня, че последният период за кандидатстване за статут на уседналост в Обединеното кралство зависи от изхода на договарянията за излизането на Англия от Европейския съюз. При отдръпване със съглашение срокът за кандидатстване е 30 юни 2021 година, до момента в който при отдръпване без съглашение срокът е 31 декември 2020 година

Ето какво още поучава Министерство на външните работи заинтригуваните:

Българите, пристигнали след Брекзит, само че преди януари 2021 година, ще могат да аплайват за право да останат да работят и учат в страната до три години, след което ще би трябвало да аплайват по бъдещата миграционна система на ОК, която към момента не е избрана.

Задължение на всички жители, които желаят да получат статут на уседналост, е да подадат своите документи онлайн или на хартия. Посолството спомага с даване на цялостна информация по всички осведомителни канали.

Министерство на външните работи приканва всички български жители, които желаят да останат и да обитават на територията на Англия и след Брекзит, да подадат своите документи за придобиване на статут на уседналост, както и да наблюдават за настояща информация в уеб страницата на дипломатическата задача.

При пускане на процедурата през март 2019 година българските жители са получавали своите статути с изписани на кирилица имена. Благодарение на напъните и съдействието на посолството ни в Лондон английското вътрешно министерство направи трансформация на програмата и в профил софтуерния проблем. Вече българските жители получават статутите си с изписани на латиница имена, означи Министерство на външните работи.

Какво прави кабинетът по отношение на Брекзит

Като част от стъпките, които българското държавно управление е набелязало за работа по Брекзит, имаме подготвеност да разкрием нови консулски бюра в Северна Ирландия и Шотландия, с цел да засилим още повече потенциала и връзката ни с българските жители, сподели пред публицисти заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

И по двата сюжета за Брекзит (с и без споразумение) има планувано нарастване на потенциала на консулската ни работа в Обединеното кралство. Там към този момент има уголемен подобен, спомагателни консулски чиновници, сътрудници. Всички гишета на българското посолство работят, и даже сега, в случай че се направи онлайн информация, в случай че се видят фотоси, които единствено преди няколко часа поискахме от нашите сътрудници в Лондон, ще се види, че натовареността в консулската работа е минимална, означи Георгиев.

Консулската работа в Лондон, в която към този момент работят консул и помощник, обслужва жителите бързо и дейно, като времето за очакване в множеството дни е няколко минути и няма опашки, се споделя и в известието на Министерство на външните работи.

Министерство на външните работи има подготвеност при Брекзит без договорка да открие изнесени консулски офиси в Шотландия и Северна Ирландия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР