Министерството на земеделието обсъжда идеята част от вноските на застрахователите

...
Министерството на земеделието обсъжда идеята част от вноските на застрахователите
Коментари Харесай

Порожанов: Част от застраховките да отиват за борба с градушките

Министерството на земеделието разисква концепцията част от вноските на застрахователите да влязат в бъдещето дружество за битка с градушките. Това заяви в Съединение министърът на земеделието Румен Порожанов.

Той посочи, че сега към 33% от земеделските площи у нас са предпазен с ракетен прийом, само че има и такива, които не са обхванати. Една от концепциите е Добруджа да бъде покрита със самолетен прийом. По същия метод ще се защищават и насажденията към София.

" Не може напълно страната да се ангажира с всичко, земеделските производители ще би трябвало да се включат ", сподели министър Порожанов.

Обсъжда се цената за отбрана от градушки да е 50 стотинки на декар, без пасища и ливади.

В Съединение Румен Порожанов разгласи още, че до дни се чакат резултатите от инспекцията на западните хранителни артикули по нашите магазини. По думите му над 40 % от изследваните към 60 артикули имали по-висока цена. Сред тях са детските пюрета, както и италианските макарони. У нас те са 2 пъти по-скъпи, в сравнение с западния пазар.

Министърът очаквал да му рапортуват и какви са резултатите от физико-химичния разбор на храните, които внасяме от Европейски Съюз. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР