Министерството на земеделието на Чили предложи на Бразилия помощ в

...
Министерството на земеделието на Чили предложи на Бразилия помощ в
Коментари Харесай

Чили помага на Бразилия за пожарите

Министерството на земеделието на Чили предложи на Бразилия помощ в битката с пожарите в горите на Амазонка. Това заяви в четвъртък началникът на отдела Антонио Уокър в Twitter.

" Свързах се с бразилския министър на земеделието, с цел да предложа всичко, което е по силите ни, с цел да се оправим с огромни пожари в Амазония . Като Министерство на земеделието би трябвало да проявим взаимност със страна, която е в неволя ", написа той.
 Рекорден брой пожари в амазонската джунгла в Бразилия
Рекорден брой пожари в амазонската джунгла в Бразилия

84% нарастване по отношение на същия интервал на 2018 година

В диалог с чилийски кореспонденти министърът означи, че Чили може да предложи на Бразилия своите експерти , които имат опит в битката с горските пожари .

В сряда Бразилският народен институт за галактически проучвания (Инпе) съобщи, че през първите седем месеца на тази година повече от 1,86 милиона хектара амазонски екваториални гори са били унищожени вследствие на пожари.

Общият брой на пожарите, регистрирани от спътници в страната в съпоставяне със същия интервал на предходната година, нараства с 85% и надвишава 75 хиляди случая към 21 август.

На фона на разпространяването на пожари в бразилското общество бяха отправени рецензии против президента и държавното управление заради обстоятелството, че те не обръщат задоволително внимание на опазването на околната среда. Властите от своя страна настояват, че някои от пожарите са породени от естествени сезонни аргументи, до момента в който другата част е резултат от тенденциозен палеж. Според бразилския президент Жаир Болсонару страната няма задоволително запаси за справяне с горски пожари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР