Министерството на здравеопазването възобновява обществената поръчка за Детската болница, съобщават

...
Министерството на здравеопазването възобновява обществената поръчка за Детската болница, съобщават
Коментари Харесай

Подновяват обществената поръчка за Детската болница

Министерството на опазването на здравето възобновява публичната поръчка за Детската болница, оповестяват от ведомството.

Предметът е " избор на реализатор за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница.

Това става допустимо откакто беше оставено без почитание настояването за налагане на краткотрайна мярка " прекъсване на процедурата " по публичната поръчка за осъществяване на инженеринг на Национална многопрофилна детска болница.

Определението на Комисия за защита на конкуренцията не е обжалвано пред Върховния административен съд и към сегашния миг също е влезнало в действие.

Крайният период за подаване на офертите се удължава до 15 октомври. Постъпилите оферти ще бъдат отворени на обществено съвещание, което ще се организира в постройката на Министерството на здравеопазването.

На общественото съвещание могат да участват участниците в процедурата или техни упълномощени представители.

Припомняме, че публичната поръчка за Детската болница започва на 9 юли, а крайният период за офертите беше 20 август.

Припомняме, концепцията за градеж на Национална детска болница датира най-малко от 30 години, само че до този миг не се е пристъпвало към по-сериозни стъпки за реализирането й. Първоначално желание къде да се помести детската болница беше за постройката на болница " Лозенец " (т.нар. държавна болница), само че след митинг от страна на работещите там Правителствената болница беше предоставена и мина към структурите на Софийския университет за подкрепяне на Медицинския факултет и база за образование на студентите. Министър Ананиев увери тогава и че шеф на Националната кардиологична боница няма да бъде шефът на болница " Лозенец " Любомир Спасов.

Така държавното управление и Министерство на здравеопазването минаха към вид градеж в комплекса на Александровска болница.

Междувременно медицинският личен състав на Специализираната болница за детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " се подвигна на митинг за увеличение на заплатите, само че и с искане тяхната болница да получи статут на национално здравно заведение, каквото се планува за новата болница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР