Министерството на здравеопазването в Испания предлага ваксината на АстраЗенека да

...
Министерството на здравеопазването в Испания предлага ваксината на АстраЗенека да
Коментари Харесай

В Испания предлагат да ваксинират с "АстраЗенека" само хора между 60 и 65 години

Министерството на здравеопазването в Испания предлага имунизацията на " АстраЗенека " да се ползва единствено на лица сред 60 и 65 години. Решението е взето на провелия се късно нощес Междутериториален съвет по опазване на здравето.

На съвета е разисквана последната информация на Европейската организация по медикаментите, която удостовери " допустима връзка " сред имунизирането с " АстраЗенека " и образуването на тромбози при някой пациенти, повтаряйки, че " изгодите надвишават рисковете ". Според здравните управляващи в Испания макар, че тромбозите се следят най-много при дами под 60-годишна възраст, те не могат да кажат сигурно, че възрастта и полът са " определящи фактори ", тъй като " тези толкоз редки събития се следят във всички възрасти ".

На базата на тези две мнения Министерството на здравеопазването е предложило на самостоятелните райони да продължат имунизирането с " АстраЗенека " на този стадий единствено на лица сред 60 и 65 години, с цел да се успокои обществеността.

Постоянно изменящите се разпореждания по отношение на имунизирането с Оксфордската ваксина провокира неодобрение и комплициране у хората. Докато се чакаше позицията на Европейската организация по медикаментите, Кастилия и Леон спря изцяло имунизирането с " АстраЗенека " и накара стотици хора, който бяха включени в описите, да чакат на вятъра с часове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР