Министерството на здравеопазването ще разпореди на регионалните здравни инспекции да

...
Министерството на здравеопазването ще разпореди на регионалните здравни инспекции да
Коментари Харесай

Връщат маските в болниците на местата с висока заболеваемост от Covid-19

Министерството на здравеопазването ще разпореди на районните здравни инспекции да издадат наставление за носене на защитни маски в лечебните заведения в градовете, в които има най-висока заболеваемост от Covid-19. Това заяви в четвъртъкглавният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

По данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания с най-голямо разпространяване на заболяването са София-град, областите Бургас, Варна и Враца, които са към този момент в жълта зона с сред 100 и 139 болни на 100 000 души.

Кунчев дефинира като относително спокойна обстановката с разпространяването на инфекцията сега. Той изясни, че сега сме при започване на нова вълна и може да се чака при започване на август да бъдат достигнати оптимални стойности в броя на инфектираните.

" При въздушно-капкова зараза, изключително при подвариантите на " Омикрон " - BA.4 и BA.5, каквито и да е ограничения не могат да понижат разпространяването, само че могат да понижат темпа му ", разяснява основният държавен здравен контрольор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР