Министерството на здравеопазването ще представи цялостен план за противодействие на

...
Министерството на здравеопазването ще представи цялостен план за противодействие на
Коментари Харесай

Здравното министерство с план за противодействие на нова COV...

Министерството на опазването на здравето ще показа повсеместен проект за противопоставяне на последваща вълна от COVID-19. Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров след представянето на Аналитичен отчет за дейностите, свързани със здравното обслужване на популацията в отговор на пандемията от COVID-19 за интервала 01 март 2020 година - 31 май 2021 година, направен от Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА).

„ Планът ще включва както вложения в системата, знаци по кое време и при какви индикатори какви противоепидемични ограничения се вкарват, по този начин и насоки за работата и взаимоотношението на незабавната здравна помощ, извънболнична и болничната помощ. Под внимание ще бъдат взети и заключенията от разбора на НЦОЗА. Целта ни е позволените неточности при ръководството на рецесията, коствали живота на 166 хиляди души, да не се повтарят. Това е смисълът “, беше безапелационен доктор Стойчо Кацаров. „ И преди този отчет неприятното ръководство на рецесията и неприятното положение на здравната система бяха явни “, добави здравният министър.

България е на едно от челните места по смъртност в Европа и в света. Това разяснява и доцент Христо Хинков, шеф на НЦОЗА. За интервала, обзет в разбора, са умряли 166 050 души. 78% от умрелите са на възраст сред 60 и 89 години. Смъртността от COVID-19 е 123,4% на 100 000 души.

С презентацията на доцент Христо Хинков можете да се запознаете в атачмънта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР