Министерството на здравеопазването, считано към 14 март 2018 г. разпредели

...
Министерството на здравеопазването, считано към 14 март 2018 г. разпредели
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на всички служители на РЗИ

Министерството на опазването на здравето, считано към 14 март 2018 година разпредели бюджетите на всички 28 Регионални здравни инспекции, в който бюджет е заложено нарастване на средствата за личен състав от 1 януари 2018 година до края на календарната година в размер на 18%. Това декларира здравният министър Кирил Ананиев в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Даниела Саватева дали плануваното нарастване на заплатите в Регионалните здравни инспекции включва всички чиновници, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Увеличението на главните месечни заплати на чиновниците от държавната администрация е регламентирано в Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация, призната през 2012 година и планува нарастване на главните месечни заплати да се прави за всички чиновници в администрацията, според от поставената годишна оценка за осъществяването на длъжността през преходната календарна година, в процентно съответствие до 15% според от поставената оценка на служителя. Конкретните размери са регламентирани в член 12 и член 13 от Наредбата за заплатите.

Повишението на главните месечни заплати на чиновниците от Регионалните здравни инспекции ще бъде съобразено със периодите, планувани в наредбата, се споделя още в писмения отговор на министъра.

По отношение на това, че вследствие на нарастването се чака междинната заплата да доближи сумата 754 лева, която е също под междинната заплата за страната и дали има небосвод за последващи поетапни корекции за възнагражденията, министър Ананиев дава отговор, че заложените спомагателни средства във фонда за работни заплати на Регионалните здравни инспекции, избран от 1 януари 2018 година дава опция за увеличение на заплатите на чиновниците, според наредбата, обезпечаването на вакантните длъжности, повишението на заплащането на чиновниците с опция за израстване в кариерата, както и погашение на в допълнение заплащане за реализирани резултати. По този метод всички чиновници в 28-те структури на РЗИ ще получат нарастване на работните заплати в сходство с Наредбата за заплатите.

Анализът на структурата и числеността на личния състав в системата на РЗИ сподели прекомерно друга процедура в организацията на работа и структурите на личния състав в обособените РЗИ. В тази връзка Министерството на здравеопазването предприе дейности за усъвършенстване функционалностите и дилемите на РЗИ и въвеждане на единна система за работа и организация на административната активност, приключва отговорът на министър Кирил Ананиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР