Министерството на здравеопазването преминава към изпълнение на Постановление № 195

...
Министерството на здравеопазването преминава към изпълнение на Постановление № 195
Коментари Харесай

МЗ отпуска заем от 35 млн. лв. на Александровска болница


Министерството на здравеопазването минава към осъществяване на Постановление № 195 на Министерския съвет от 22 юли 2022 година, с което е утвърдено отпущането на заем на УМБАЛ “Александровска ” ЕАД, гр. София, в размер на 35 000 000 лева за погасяване на просрочени отговорности към снабдители на артикули и услуги за лечебното заведение.

След изработен разбор се откри, че болничното заведение е в невиждан риск от изпадане в несъстоятелност и неспособност да обслужи насъбраните си отговорности. Това постанова незабавната интервенция от страна на принципала в лицето на министъра на опазването на здравето, като с изключение на заема, ще бъдат търсени и други благоприятни условия за излекуване на сдружението. 

За да се отбрани оптимално общественият интерес, ще бъдат осъществени държавна финансова ревизия и вътрешни одити, чиято цел ще бъде да открият настоящото положение на лечебното заведение и рисковете за него, в това число целесъобразността и законосъобразността в ръководството и взетите решения.

За да се пристъпи към действителното асимилиране на заема и угаждане на кредиторите с просрочени вземания, от управлението на УМБАЛ “Александровска ” се чака бързо осъществяване на изискванията, избрани с решението на предходното държавно управление от 22 юли 2022 година, оповестяват от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР