Министерството на здравеопазването отпуска 5 млн. лв. за обновяване на

...
Министерството на здравеопазването отпуска 5 млн. лв. за обновяване на
Коментари Харесай

Отпускат 5 млн. за отделенията по хемодиализа

Министерството на опазването на здравето отпуска 5 млн. лева за възобновяване на хемодиализната мрежа в страната.

От 8.1 млн. лева, които държавното управление отпусна в края на септември, Министерство на здравеопазването дава на 29 държавни лечебни заведения близо 5 млн. лева за ремонт и закупуване на хемодиализна техника и съоръжение.

Със средствата ще бъдат ремонтирани хемодиализни отделения и ще бъдат закупени хемодиализни апарати, кревати за хемодиализа и водоочистващи системи.

Разпределението на средствата е съобразено с отправените от лечебните заведения претенции за вложения в поправки и преоборудване на хемодиализни структури на многопрофилни лечебни заведения на територията на Сливен, Пазарджик, Перник, Хасково, Шумен, Габрово, Видин, Търговище, Варна, Русе, Кюстендил, Враца, Ловеч, Разград, Ямбол, Кърджали, Бургас, Велико Търново, Смолян, Стара Загора, Силистра, Благоевград, Добрич, Монтана, Пловдив и София.

С другите близо 3 млн. лева ще бъдат осъществени ремонтни действия и ще бъде закупена инсталация, според предпочитаните претенции, постъпили в Министерство на здравеопазването от лечебните заведения.

В момента е в ход процедура по подготовка и оповестяване на публични поръчки и подписване на контракти, на чието съображение средствата да бъдат отпуснати на лечебните заведения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР