Министерството на здравеопазването обяви нова поръчка за доставката на около

...
Министерството на здравеопазването обяви нова поръчка за доставката на около
Коментари Харесай

МЗ обяви нова поръчка за тестове за учениците

Министерството на здравеопазването разгласи нова поръчка за доставката на към 12 500 000 антигенни теста за проучване на учениците. Поръчката е разграничени на три обособени обособени позиции според от периодите за доставка. Всеки участник може да оферира разнообразни количества проби според от опцията си да извърши доставки в посочените периоди.

Няма ограничаване във връзка с минимално количество проби, което всеки участник може да оферира. Трите позиции са със периоди до 7 работни дни след подписване на договора; до 14 работни дни след подписване на контракта и до 30 работни дни след подписване на контракта.

Отново е заложено условието тестванията да се извършват с проби от слюнка, като не се организират посредством самотестуване.

В момента учениците в областите със заболеваемост над 250 на 100 000 души се тестват един път седмично, с цел да посещават присъствени занятия. По последна информация от Министерството на образованието и науката (МОН) доставените досега проби ще стигнат до 17 януари.

В края на предходната година забавяния в доставките на тестванията сътвориха напрежение сред служебните министри на опазването на здравето и образованието, а за събитията към забавянето им, както и дали са купувани на повишени цени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР