Министерството на здравеопазването на Мексико заяви, че в събота е

...
Министерството на здравеопазването на Мексико заяви, че в събота е
Коментари Харесай

Мексико получи 6 милиона дози ваксини срещу COVID-19

Министерството на опазването на здравето на Мексико съобщи, че в събота е получило близо 6 милиона дози ваксина на AstraZeneca против COVID-19, съобщи " Ройтерс ". Пратката от 5 993 700 дози последва съвсем 6,5 милиона дози ваксина " Спутник V " във вторник, като това са двете най-големи колета ваксини, които Мексико е получило, съгласно данните на уеб страницата на министерството.

Мексико е ваксинирало изцяло против COVID-19 към 56 милиона души , или над 43% от популацията, съгласно Our World in Data, изследователска група в Оксфордския университет.
 Мексико получава 8,5 млн. дози ваксини от Съединени американски щати
Мексико получава 8,5 млн. дози ваксини от Съединени американски щати

Несъществените пътувания остават неразрешени и през август

Правителството към момента не е подхванало стратегия за имунизация за деца , като съобщи единствено, че ще имунизира до един милион малолетни лица на възраст сред 12 и 17 години, за които се счита, че са изложени на висок риск. Медиите обаче оповестиха тази седмица, че съдът е разпоредил на здравните управляващи да дават повече ваксини на деца на възраст 12-17 години , както вършат в други страни.

Отделно, здравното министерство заяви за 3478 новозаразени с ковид и още 325 смъртни случая , с което общият брой на смъртните случаи в Мексико от пандемията доближи 288 276, а общият брой на случаите до 3 805 765.

Длъжностните лица обявиха, че данните на министерството евентуално съставляват доста подброяване както на случаите на COVID-19 , по този начин и на смъртните случаи.
 60% скок на умрелите от COVID-19 в Мексико
60% скок на умрелите от COVID-19 в Мексико

Черна статистика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР