Министерството на здравеопазването на Израел обяви в петък, че е

...
Министерството на здравеопазването на Израел обяви в петък, че е
Коментари Харесай

Израел регистрира първи случай на новия африкански Covid вариант

Министерството на опазването на здравето на Израел разгласи в петък, че е записало, като инфектираното лице е израелец, завърнал се от Малави , оповестява Агенция Франс Прес.

Други двама също е евентуално да са инфектирани, само че резултатите от теста към момента не са получени , те са под карантина.

Израел е една от първите страни, които реагираха на новия вид, открит за първи път в Южна Африка, с ограничавания за пътешестване .

Всички тримата са имунизирани, оповестиха от здравното министерство, без да прецизират броя на дозите или типа на имунизацията.

Новината за разпространяването в Израел идва ден откакто учени от Южна Африка обявиха, че са разкрили вид B.1.1.529 с минимум 10 разновидности, спрямо две, които има Делта .

Израел бе една от първите страни, които пуснаха ваксини против ковид предходната година с помощта на договорка с Pfizer, която им даде достъп до милиони дози в подмяна на данни за ефикасността на имунизацията.

Повече от 5,7 милиона от деветте милиона души в страната са изцяло имунизирани .

Израелският министър председател Нафтали Бенет свика среща в петък сутринта с представители на публичното опазване на здравето и неговото държавно управление, с цел да направи равносметка на обстановката с Covid в страната.

СЗО би трябвало да организира среща по-късно в петък , с цел да реши дали новият вариант би трябвало да бъде избран като вид на " интерес " или на " угриженост ".

Израел късно в четвъртък сложи в своя " червен лист " южноафриканските страни Ботсвана, Есватини, Лесото, Мозамбик, Намибия, Южна Африка и Зимбабве поради откриването на разновидността.

По-рано този месец Израел организира " обучение за военни игри " при положение на експлоадиране на нов гибелен вид на Covid-19.

Симулацията обгръща разнообразни аспекти на рецесия, в това число всеобща имунизация, полицейски час и налагане на възбрана за полети .
 Азиатските страни бързо стягат Covid ограничавания поради новия африкански вид
Азиатските страни бързо стягат Covid ограничавания поради новия африкански вид

Тези страни се оправят по-добре от други райони по света посредством строги превантивни ограничения, проби и граничен контрол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР