Министерството на здравеопазването изготви насоки за имунизационен план за децата,

...
Министерството на здравеопазването изготви насоки за имунизационен план за децата,
Коментари Харесай

МЗ изготви насоки за имунизационен план за децата от Украйна

Министерството на опазването на здравето изготви насоки за имунизационен проект за децата, които идват от Украйна, с цел да могат да бъдат включени в просветителния развой у нас.

Насоките дават отговор на разпоредбитеза здравните условия към детските градини и Наредба №15 за имунизациите в Република България. Независимо че имунизационният календар на Украйна е подобен с този, който се ползва в България, за децата в другите възрастови групи е квалифициран самостоятелен проект според от това дали има данни за сложени в Украйна ваксини или не, оповестиха от министерството.

При деца с повърхностен имунизационен статус ще се ползват нужните дози ваксини, според Имунизационния календар на България. Децата, за които няма никакви данни за извършени имунизации, се одобряват за неимунизирани и те също ще бъдат обхванати с нужните имунизации, според Имунизационния календар на България.

По отношение на надзора на полиомиелит в страната, преди посещаване в проведен колектив всяко дете следва да бъде изследвано.

Експерти на районните здравни инспекции и на районните ръководства на образованието при нужда ще си сътрудничат по отношение на условията за банкет на деца в държавните и общинските детски градини и учебните заведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР