Министерството на здравеопазването и социалните грижи на Албания в неделя

...
Министерството на здравеопазването и социалните грижи на Албания в неделя
Коментари Харесай

Делта вариантът на коронавируса се разпространява в Албания

Министерството на опазването на здравето и обществените грижи на Албания в неделя удостовери, че в страната е открит и се популяризира Делта разновидността на ковид, заяви северномакедонската телевизия "24 Вести ", представена от ТАСС.
В Албания през последните две седмици се вижда растеж на броя на новозаразените с ковид. Министърката на опазването на здравето Огерта Манастирлиу съобщи на 21 юли, че това евентуално е обвързвано с разпространяването на разновидността Делта. Албанският институт за публично опазване на здравето, в чиито задания влиза също разкриването на циркулиращите разновидности на ковид, изпрати мостри в Берлин, където след подробен генетичен разбор беше доказано, че става дума за разновидността Делта, посочи министерството.
Гражданите на Албания имат опция да се имунизират с препаратите на американската компания Pfizer, британско-шведската AstraZeneca, китайската ваксина CoronaVac и съветската Спутник V. С две дози са имунизирани над 473 хиляди души. До днешна дата в Албания, с население от 2.8 милиона души, броят на инфектираните с ковид е достигнал 132,7 хиляди, а над 2.4 хиляди души са умряли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР