Министерството на здравеопазването е разпоредило да се прекрати договора с

...
Министерството на здравеопазването е разпоредило да се прекрати договора с
Коментари Харесай

МЗ разпореди да се прекрати договора с Главболгарстрой за детската болница

Министерството на здравеопазването е разпоредило да се приключи контракта с “Главболгарстрой “ за строителството на нова детска болница върху незавършения градеж в двора на Медицинска академия. Това излиза наяве от писмо на министерството до самодейността “За същинска детска болница “, която се бори за рестартиране на плана.

Зам.-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров оповестява в писмото, че на 5 юли т.г. министерството е изискало от своето сдружение “Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД (ЗИКДБ ЕАД) да се прекратят всички действия, свързани с осъществяването на контракта за инженеринг, както и всички произлизащи от него процедури по Закона за публичните поръчки, свързани с упражняването на самостоятелен строителен контрол и инвеститорски надзор.



От Министерство на здравеопазването са дали и инструкции на капиталовата компания да стартира процедура за преустановяване на контракта с обединяването “Детско здраве “, което е формирано от компании от групата на “Главболгарстрой “ и завоюва социална поръчка за близо 100 млн. лв..

Основание за това от Министерство на здравеопазването намират в “изразената позиция на Министерство на регионалното развитие, че е неприемливо изработването на Подробен организационен проект за споразумяване на градоустройствения статут на незавършения градеж “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР