Министерството на вътрешните работи внедри услуга, осигуряваща достъпа на хора

...
Министерството на вътрешните работи внедри услуга, осигуряваща достъпа на хора
Коментари Харесай

Телефон 112 вече обслужва и глухонеми

Министерството на вътрешните работи внедри услуга, осигуряваща достъпа на хора със слухови и/или говорни увреждания до Единния европейски номер за незабавни повиквания 112 (ЕЕНСП 112). Услугата е в осъществяване на транспонираната в българското законодателство Директива 2002/22/ЕО и условието достъпът до ЕЕНСП 112 да бъде предопределен за крайни ползватели с увреждания, без значение дали техните специфични потребности са провокирани от увреждания или са свързани с възрастта. Услугата е реалност от края на месец януари т.г. и работи с цялостната си функционалност през Интернет посредством мобилно приложение за телефони с мобилни платформи Android, iOS и Windows Mobile, както и стационарни и портативни компютри посредством уеб основано приложение, налично през уеб браузър на адрес 112.mvr.bg.

Експерти от районните центрове 112 стартираха обучителни срещи с районните структури на Съюза на глухите в България за запознаване с нововнедрената услуга, оказване на методическа помощ и подпомагане при регистрация и работа с мобилното приложение.

За да доближи до всички консуматори, бе  направен и информативен клип, илюстриращ опциите на услугата. Дирекция „ Национална система 112 “ благодари на „ Метрополитен “ ЕАД, както и на медиите, които демонстрираха интерес и към този момент го излъчват.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР