Министерството на вътрешните работи предлага работещите между 22.00 и 06.00

...
Министерството на вътрешните работи предлага работещите между 22.00 и 06.00
Коментари Харесай

МВР предлага работещите полицаи нощна смяна да получават левовата равностойност на полагащите им се храни и напитки

Министерството на вътрешните работи предлага работещите сред 22.00 и 06.00 часа служители на реда да получават левовата равноценност на полагащите им се безвъзмездни питиета и храна. Промените в наредбата са оповестени за публично разискване, оповестява БНР.

Сегашното предложение е направено, откакто през декември петчленен състав на Върховен административен съд е отменил разпоредба със същото наличие. Тогава от Министерство на вътрешните работи не показали финансовите и други средства, нужни за използването на новата уредба и предстоящите резултати.

В текста на сегашната проектонаредба се показва, че компенсирането на служителите на реда ще коства 2,5 млн. лева Те са обезпечени в границите на одобрените средства по индикатор „ Персонал ” в бюджета на министерството за съответната година.

Общественото разискване е до 13-ти януари. Вече е препоръчано левовата равноценност на полагащите им се безвъзмездни питиета и храна да получават и служителите на реда, които имат 12 часови смени, като изпълняващите патрулно-постова активност.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР