Министерството на вътрешните работи на Украйна обяви за издирване ръководителя

...
Министерството на вътрешните работи на Украйна обяви за издирване ръководителя
Коментари Харесай

Украйна обяви руския патриарх Кирил за издирване

Министерството на вътрешните работи на Украйна разгласи за търсене ръководителя на Руската православна черква, който поддържа 21-месечната война на Кремъл против Киев, откакто службите за сигурност го упрекнаха в подстрекаване към спора, съобщи Ройтерс.

Мярката е чисто алегорична, защото патриарх Кирил се намира в Русия и не е застрашен от арест. Това е следващата стъпка в акцията на Украйна за премахване на въздействието на свещеници, за които се твърди, че поддържат тесни връзки с Русия и разединяват украинското общество.

Публикация в листата на търсените лица на украинското министерство разпознава Кирил по име, демонстрира го в свещеническите му одежди и го разказва като " лице, което се укрива от органите на досъдебното произвеждане ". В него се споделя, че той е " в неопределеност " от 11 ноември, написа Българска телеграфна агенция.

Православното християнство е преобладаващата религия в Украйна и управляващите в Киев са почнали наказателни каузи против духовници, свързани с клон на православната черква, който преди време бе директно обвързван с съветската черква и Кирил. Парламентът в Киев преглежда законопроект, който ще забрани този клон на църквата, изгубил доста от енориашите си, откакто водачът на Кремъл Владимир Путин изпрати съветски войски в Украйна през февруари 2022 година Църквата декларира, че е прекъснала всички връзки с Москва през май 2022 година

Миналия месец Службата за сигурност на Украйна издаде документ, в който се споделя, че Кирил " нарушава украинския суверенитет " с позицията си като " част от най-близкото обграждане на военното и политическото управление на Русия ". Кирил жигосах тези дейности и прикани духовниците по света да спрат дейностите на Украйна против църквата.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР