Министерството на вътрешните работи на Израел заяви в неделя, че

...
Министерството на вътрешните работи на Израел заяви в неделя, че
Коментари Харесай

Израел пуска гражданите си да посещават Саудитска Арабия

Министерството на вътрешните работи на Израел съобщи в неделя, че към този момент ще разрешава на израелците да пътуват до Саудитска Арабия за религиозни или бизнес визити, оповестява АП.

Съобщението е последният знак за затоплящи се връзки сред Израел и Саудитска Арабия и е дни преди Белият дом да разгласи своя кротичък проект - като се чака да потърси поддръжката на Саудитска Арабия.

Израел и Саудитска Арабия нямат публични дипломатически връзки. Двете страни обаче откриха обща позиция в споделения си злост към Иран. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху постоянно афишира контакти по разнообразни канали с арабски страни.

Според известието, израелските мюсюлмани могат да отидат в Саудитска Арабия за религиозно поклонничество. В предишното сходни визити изискваха особено позволение от държавното управление, прецизират от министерството.

На евреите израелци ще бъде позволено да посещават Саудитска Арабия за бизнес покупко-продажби. Макар че се счита, че някои израелци към този момент посещават Саудитска Арабия, това изисква или непознат паспорт, или особено позволение.

В известието си Министерството на вътрешните работи декларира, че за израелците ще е нужна публична покана за влизане в кралството. Решението е координирано с израелски чиновници по сигурността и други " съответни " органи, в това число Министерството на външните работи.

Израел има публични мирни контракти единствено с две арабски страни - Египет и Йордания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР