Министерството на вътрешните работи на Франция обяви в понеделник, че

...
Министерството на вътрешните работи на Франция обяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Над 200 арестувани във Франция след финала на Световното

Министерството на вътрешните работи на Франция разгласи в понеделник, че 227 души са били задържани, 47 от които в Париж и покрайнините му поради случаите след финала на Световното състезание по футбол, заяви вестник “Екип ” и Българска телеграфна агенция.

Според източниците на полицията при конфликтите са били ранени към 40 служители на реда, измежду които 32 са били от специфичните елементи за битка с безредиците. На “Шан-з-Елизе ” в Париж органите на реда са били замеряни с бутилки и фойерверки, като е трябвало да употребяват сълзотворен газ, съобщава АФП.

В Лион са били задържани 15 души за мятане на разнообразни предмети и основаване на вълнения на площад “Белкур ”, заяви префектурата в града.

Пет души са арестувани в Бордо след конфликтите с полицията на “Плас де ла Виктуар ”.

В Ница кметът Кристиан Естрози осъди “с доста огромна суровост ” нанесените провали с един от кварталите на града. В Безие (Южна Франция) малолетен на 14 години бе арестуван, откакто изстреля снаряд по полицейска кола.

Празненствата в сряда за класирането на Франция на финала на Мондиала бяха помрачени от гибелта на младеж в Монпелие, който беше прегазен от автомобил.

Общо 14 000 служители на реда бяха мобилизирани в цяла Франция, с цел да наблюдават за спазването на публичния ред, като 2750 от тях бяха в Париж.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР