Министерството на вътрешните работи на Белгия е станало жертва на

...
Министерството на вътрешните работи на Белгия е станало жертва на
Коментари Харесай

Белгийското МВР е било шпионирано незабелязано в продължение на две години

Министерството на вътрешните работи на Белгия е станало жертва на електронен шпионаж, останал неусетен в последните две години, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че едвам през март е открит пробив, който най-вероятно е траял от 2019 година. Отбелязва се, че причинителят е работил доста целеустремено и е разполагал със обилни благоприятни условия, което повдига подозрението за интервенция на непозната страна.

Службите за сигурност на Белгия са подхванали инспекция и са получили задачата да открият кой стои зад пробива. Пояснява се, че проникването е било осъществено през услуга на Microsoft за е-поща (Exchange). Неотдавна въпросната услуга е била актуализирана поради подозрения за нейната сигурност и по този начин са били открити следите от външна интервенция.

В последните години белгийските управляващи признаха за открити пробиви в осведомителните системи, употребявани от кабинета на премиера, както и в министерствата на защитата и на външните работи. По-рано тази година бе обявено за електронен удар по осведомителна система, употребена от научните среди. Досега Белгия не е обявявала намерено дали е открила виновниците и кои са те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР