Министерството на вътрешните работи /МВР/ се сблъсква с нестихващи опити

...
Министерството на вътрешните работи /МВР/ се сблъсква с нестихващи опити
Коментари Харесай

МВР за Нотариуса: Държавна тайна е дали даден човек е сътрудник на министерството

Министерството на вътрешните работи /МВР/ се сблъсква с нестихващи опити за погрешни внушения и злепоставяне . В центъра на тази стихия от рецензии е тематиката за това дали Мартин Божанов е бил непринуден помощник на министерството. Министерство на вътрешните работи изрично декларира, че тази информация попада под отбраната на класифицирана информация според Закона за отбрана на класифицираната информация, чиято оповестяване носи наказателна отговорност.

По въпроса за назначението на брачната половинка на Божанов в структурите на Министерство на вътрешните работи, министерството дава копие от заповедта за нейното назначение, като по този метод се стреми да укрепи прозрачността и да разсее всевъзможни подозрения по отношение на законността на процеса.

В отговор на обвиняванията за безучастие в битката с закононарушения , свързани с пазаруването на гласове по време на локалните избори, Министерство на вътрешните работи разгласява статистика, показваща напъните и постигнатите резултати в отбрана на изборния развой . Специално внимание е отделено на въвеждането на нови технологии като Географската осведомителна система „ Изборни процеси “, която е основана да подкрепя органите при провеждането на избори.

Министерство на вътрешните работи акцентира, че защитата и организацията на изборния развой по закон са предоставени на Централната изборна комисия /ЦИК/, като пълномощията на Министерство на вътрешните работи са строго регламентирани и лимитирани до защитата на процеса и недопускането на закононарушения срещу политическите права на жителите.

Създаването на спекулативни изводи, които омаловажават труда на хилядите чиновници, ангажирани в защитата на изборния развой , освен подкопава доверието в институциите, само че и нанася щета на демократичните процеси в страната. Министерство на вътрешните работи остава ангажирано със своята задача за отбрана на публичния ред, правата и свободите на жителите, като в това време укрепва своята отговорност и бистрота пред обществото.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР