Министерството на вътрешните работи (МВР) проведе мащабна специализирана операция срещу

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) проведе мащабна специализирана операция срещу
Коментари Харесай

60 лева струва гласът за изборите в Сливенско

Министерството на вътрешните работи (МВР) организира огромна профилирана интервенция против пазаруването на гласове в страната. По време на формален брифинг от министерството оповестиха, че досега са арестувани 41 души за нарушавания на изборното законодателство.
Статистика на следствията
Правоохранителните органи са направили 157 профилирани интервенции, вследствие на които са формирани 76 досъдебни производства . Общият брой на постъпилите сигнали за нарушение на изборното законодателство доближи 345.
Координирани акции в три града
През утринните часове чиновници на престъпна, икономическа и пътна полиция правят профилирани акции в градовете Русе , Сливен и Пазарджик .
Разкрития в Сливенско
В град Сливен интервенцията докара до задържането на четирима души, против които са формирани досъдебни производства по съмнение в търговия с гласове. " От търговски обекти в сливен ски квартали са конфискувани тетрадки с изписани имена и парични суми. Проверява се сигнал за пазаруване на гласове в Сливен ско село. Касае се за предложение на суми от по 60 лв. ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Ситуацията в Русе и Пазарджик
В град Русе се проверяват осем сигнала за нарушавания на изборното законодателство, като по два от тях към този момент са формирани досъдебни производства .

В област Пазарджик инспекциите обгръщат заложни къщи, частни адреси, търговски обекти, публични места и питейни заведения. " Проверяват се и сигнали за пазаруване на гласове ", допълниха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР