Министерството на вътрешните работи (МВР) не е предоставило достатъчно доказателства,

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) не е предоставило достатъчно доказателства,
Коментари Харесай

Прокурорите не са получили достатъчно данни, за да обвинят хора от Булгаргаз и КЕВР

Министерството на вътрешните работи (МВР) не е предоставило задоволително доказателства, с цел да може прокуратурата да повдигне обвиняване на длъжностни лица от енергийния регулатор КЕВР и сдружението "Булгаргаз ". Това заяви в четвъртък един от наблюдаващите прокурори по делото Мариян Александров, представен от.

Става дума за дело, формирано на 28 януари от чиновници на Главна дирекция "Национална полиция " към Министерство на вътрешните работи.

В средата на януари от полицията и ДАНС. Тя беше формирана във връзка със спекулативно препродаване на газ. Това се случи, откакто министрите на енергетиката и финансите упрекнаха "Булгаргаз " в изнасянето на на ниска цена газ от хранилището в Чирен.

Седмица по-късно Българският енергиен холдинг (БЕХ), който е притежател на "Булгаргаз ",. Непосредствено по-късно беше определен и нов началник, както и нов ръководител на борда.

Вътрешният министър Бойко Рашков в това, че е работило "против ползите на нашата страна, срещу ползите на бизнеса " и срещу "интересите на елементарния жител ".

Във вторник прокуратурата заяви, че Министерство на вътрешните работи не е предоставило задоволително данни, с цел да може да се повдигне обвиняване. Въпреки това е бил образуван прокурорски екип, който проверява чиновници на КЕВР и "Булгаргаз ".

По отношение на чиновниците на "Булгаргаз " се ревизират покупко-продажби от 2021 година, които са близо 1700. Според прокурор Александров покупко-продажбите са сключвани през държавната борса "Газов хъб Балкан " и частната "Българска енергийна комерсиална платформа ". Той добави, че са продавани единствено остатъците от разполагаем газ.

Наблюдаващият прокурор посочи, че продажбите не са се отразили върху цената на газа за крайния консуматор.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР