Министерството на вътрешните работи (МВР) е извършило проверки на всички

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) е извършило проверки на всички
Коментари Харесай

МВР: Проверени са всички списъци с купувачи на гласове

Министерството на вътрешните работи (МВР) е направило инспекции на всички постъпили описи с имена на хипотетични купувачи на гласове. Това заяви министърът на вътрешните работи Атанас Илков, откакто упражни правото си на глас в Пазарджишка област.

" Предполагам, че до края на деня броят им ще се усили ", съобщи министър Илков пред телевизия NOVA, разяснявайки постъпилите 75 сигнала за пазаруване на гласове в народен мащаб.

С лицата, посочени в описите, са извършени диалози и са им връчени предупредителни протоколи. След привършване на процедурите, всички материали ще бъдат предадени на прокуратурата за следващи дейности.

Министър Илков акцентира, че както броят на сигналите, по този начин и формираните досъдебни производства са доста повече спрямо изборите през месец юни. Това нарастване се дължи както на по-високата гражданска интензивност, по този начин и на засилените полицейски дейности.

Сигнали засягат всички политически обединения
По думите на вътрешния министър, постъпилите сигнали за търговия с гласове засягат съвсем всички политически партии, като употребяваните схеми са добре познати от предишното.

Печатницата в Шумен без връзка с изборите
Относно разкритата печатница за подправени пари в Шумен, министър Илков изрично съобщи, че казусът няма отношение към изборния развой и в него не са забъркани политически лица.

" Право на митинг има всеки български жител. Но резултатите, които реализираме, демонстрират, че имаме твърда воля. Всички изказвания, които се изнасят в общественото пространство, са прекомерно тенденциозни и се пробват да въвлекат Министерство на вътрешните работи в политическия развой, което е неприемливо ", разяснява министър Илков във връзка настояванията за неговата оставка.

" Гарантирахме добър публичен ред, тъй че всеки един жител да има опцията и комфорта да изрази своя избор умерено, без никакви проблеми ", добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР